Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Olika sätt att hitta jobb på

Det fanns en tid när folk fick ett jobb direkt efter skolan och höll fast vid det tills de gick i pension. De dagarna är borta för gott. Idag måste människor vara snabba med att hitta nya jobbmöjligheter, helst innan de tvingas göra det. Här är några nya strategier för att hålla din karriär på väg framåt och uppåt.

Testa gigjobb

Ett sätt att få jobb på, det är att testa på att vara en så kallad giggare. Du kan då ta olika gig jobb som passar dig. En bra portal för detta är GigStep. 

Nätverka

Det är känt som den dolda arbetsmarknaden: Många av de bästa jobben annonseras aldrig ut. De fylls av kandidater som lär sig av dem från mun till mun från vänner, tidigare kollegor och före detta chefer.

Du kan gå med i yrkesföreningar, delta i evenemang för utexaminerade från din skola, få kontakt med proffs som arbetar inom ditt område och ta varje chans du får att träffas, personligen eller online, med andra inom ditt område.

Olika webbsajter som LinkedIn låter dig bredda ditt nätverk till att inkludera vänners vänner. Ju större nätverk du har, desto mer sannolikt kommer du att få reda på nya möjligheter.

24 Feb 2023