Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Att tänka på innan du flyttar hemifrån

Är du på g att ta klivet ut i vuxenvärlden och det genom att flytta hemifrån? Det kanske är dags för din allra första egna lägenhet. Att flytta första gången är spännande, men det är även en del saker att tänka på. Fundera på om du ska anlita en flyttfirma i Norrköping eller om du och dina föräldrar samt vänner löser det på egen hand.

Dock är det först det där med att hitta det där boendet du vill flytta till. Du bör även se till att planera ekonomin, så att du vet att du kommer klara av att bo själv. Det är ju en del kostnader när man bor själv i en lägenhet, sådant som inte mamma och pappa längre betalar. 

När du flyttat

Oavsett hur du flyttar, via en flyttfirma Norrköping eller med hjälp av familjen, så är det en del saker att göra när du väl kommit på plats i din lägenhet, eller strax innan. Du bör teckkna en hemförsäkring. Det för att få ersättning om något sker med ditt boende. Gör även en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress.  Det innan du flyttar, eller senast en vecka efter du flyttat. Du behöver även beställa tele- och internetabonnemang samt teckna ett elavtal. 

Om du inte redan har möbler, köksredskap med mera, så är det bra att skaffa det i samband med att du flyttar hemifrån. Kanske ta en tur till en viss möbelaffär?

20 Aug 2020