Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Få bort besvärliga fläckar

En del fläckar känns som om de är svåra att få bort, från mattan, soffan eller så vidare. Men det finns en massa bra knep man kan ta till. Är det däremot en flyttstädning Fagersta så anlita en städfirma, så löser de det mesta. Svåra fläckar är ofta feta såser eller rödvin. Det finns idag flera produkter på marknaden som kan göra jobbet lättare med att få bort fläckar men de flesta är ganska dyra samt tillverkade med starka kemikalier som kan vara skadliga för hälsan och miljön. Det är då bättre att använda naturliga saker, som du redan säkert har hemma.

Smarta tips för fläckar

Något som gärna sätter sig, det är fett. Fettfläckar på kläder kan du få bort genom att göra en blandning av bikarbonat och citron och skrubba med en borste. Om fläckarna är på tygmöbler kan du använda hushållspapper för att absorbera fettet och sedan strö på talk eller majsstärkelse. Låt verka i en halvtimme och sug sedan upp det med dammsugaren.

Om du ska göra en flyttstädning Borlänge, så ska du göra rent fönsterkarmar, dörrkarmar och andra träytor. Om det finns fläckar, så har jag ett par knep. 

När det gäller fönsterkarmar och dörrkarmar så finns det ofta damm och smuts som sitter fast och kan missfärga dessa ytor. Gör rent med lite bikarbonat med ättika och använd en borste eller trasa för att avlägsna smutsen.

Fläckar på träytor såsom dörrar, möbler och golv där kan du använda dig av tandkräm! Gnugga lite tandkräm på ytan du vill rengöra. Efter 30 minuter skrubbar du med en borste eller våt svamp.

1 Oct 2020