Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Fix i trädgården inför höst och vinter

kompost

Nu märks det att hösten är här. Löven har börjat ändra färg och dessutom har de börjat falla. Det är hög tid att ta in era utemöbler om ni inte gjort det. Passa på att olja in dem om det är trämöbler ni har. Om ni har mycket träd och därmed mycket löv i trädgården, besök då lövblås.se. Det är inte fel att satsa på en lövblåsare, så slipper ni kratta. Annars blir det mycket krattande. Det har jag gjort genom åren, krattat löv. Men nu har jag faktiskt en lövblås och det är hur smidigt som helst.

Satsa på en bra kompost

Det är inte fel heller att satsa på en varmkompost. Det finns färdiga kompostbehållare att köpa så väl som det går bra att bygga dig en egen om du är lite händig. Det är så klart smidigast att köpa en färdig för då är det ju bara att börja kompostera!

Skörda i landet

En del av mitt eget fixande är att nu skörda det sista som landen har att ge mig. Mycket rotfrukter som är supergott att ha i vinter. Sedan har jag redan satt in våra utemöbler, det gjorde jag faktiskt redan för ett par veckor sedan. Sedan är det lite annat fix med blomsterlanden jag ska göra, så att de klarar av vintern. Lite täckning med bark och sånt. Det är rätt skönt att få det mesta gjort nu, när det fortfarande är hyfsat bra temperatur och sol ute. 

30 Sep 2019