Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Hur vet man vilket jobb som passar en bäst?

Något man regelbundet fått höra sedan liten ålder är den där frågan, “Och vad ska du bli när du blir stor”? Även om du nu är i vuxen ålder så kanske du än inte kan svara på den frågan. Det är inte alltid så lätt att hitta vad som är ens grej så att säga. Att veta vad för yrke som passar en. 

Det är bra att försöka lära känna sig själv bättre, för då är det lättare att hitta yrket som passar dig. Fundera på vad du har för intressen, styrkor, svagheter och drivkrafter. Ju bättre självinsikt du har desto lättare är det att välja rätt och välja bort. Ett sätt att hitta vad du vill göra är att gå via skillu.se som har en massa spännande jobb de rekryterar till.

Hitta rätt jobb med Trestegsraketen

Det finns något som kallas för trestegsrakten, där du går inåt, utåt och framåt för att hitta jobb. Som första steg är det inåt, där du skaffar dig roduktkunskap, och du är själva produkten. Vilka är dina färdigheter, intressen och drivkrafter? Sedan tar du utåt och det innebär att du kan börja se dig omkring. Gör research – vilka företag finns och hur verkar de vara? 

Sista steget, framåt innebär att du ska göra en handlingsplan för hur du ska nå dit du vill. Krävs utbildning? Om ja – vilken? Hur kommer du in på utbildningen? Arbeta även på din personliga marknadsföring och börja bekanta dig med din kommande bransch.

22 Dec 2020