Jag skriver, därför finns jag
Jag brukar vara en del på Mallorca, det är ett favoritställe både för matens skull, så väl som för klimatet och vämen, folket och allt annat. Säger man spansk mat är det oftast tapas eller paella många tänker på. Det finns dock bra mycket mer mat att upptäcka här. Jag har ett hus på Mallorca, så har chans att åka dit lite när jag vill. Ska du köpa hus på Mallorca, så rekommenderar jag att du går via en mäklare. Men tillbaka till maten, det spanska köket! Grönsakerna står ofta i fokus, på restaurangernas menyer trängs rätter baserade på aubergine, lök, tomater och paprika. Att man är runt Medelhavet märks tydligt. Olivolja, nötter och grönsaker är basvaror och det är även fisk och skaldjur. Friterad bläckfisk, sardiner och gambas (räkor) är typiska på menyn som ett exempel.
Tapas är enkelt att svänga ihop hemma, det är egenltigen ett samlingsnamn på många smårätter. Bland annat kan du servera jamon serrano, som är lufttorkad skinka, oliver, baconlindade fikon, samt en massa annat plock. Du kan baka eget bröd, göra champinjon- och rädissallad med basilika-, parmesan- och vitlöksvinägrett, lägga upp goda korvar, laga chèvrefyllda tomater och mycket mer. Det finns massor av recept och förslag på tapas på nätet att hitta. Det allra bästa är dock att äta tapas direkt på Mallorca, det tycker i alla fall jag. Så kontakta en mäklare Mallorca, köp ett hus, och du kan åka dit när du vill precis som jag.