Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Städa kylen då och då

Något många glömmer bort att städa, det är kylskåpet. Det är kanske först då man gör en flyttstädning som man engagerar sig i det. Men, det är bra att göra det då och då även annars! I kylskåpet så förvarar vi ju ändå den mat vi ska äta. Är det då smutigt och ohygieniskt i kylen, så bildas bakterier, som du sedan får i dig då du äter av maten. Det är inte så jobbigt att göra rent kylskåpet. Börja med att stänga av den och ta sedan ut alla matvaror från den. Släng gammal mat eller sådana saker du vet du inte kommer att äta upp. Plocka också ut alla lösa hyllplan och lådor. 

Gör rent hela kylen

De lösa hyllplanen och lådorna kan du göra rent separat. Fyll upp din diskho med hett vatten samt häll i vinäger, bakpulver och diskmedel. Använd detta vatten för att göra rent de lösa delarna samt för att torka ur själva kylen med. Om det är mycket smutsigt i kylen så kan du strö ut bakpulver, sedan tillsätta vinäger och citronsaft. Sedan skrubba med en diskborste på detta och sedan torka av med ren trasa. Missa inte att även torka väggarna, taket, golvet samt alla lister. 

Ställ tillbaka allt

När alla delar är rena, sätt tillbaka hyllplan och lådor. Torka av alla burkar och flaskor och ställ tillbaka all mat. Sätt på kylen och stäng dörren. Nu kan du torka av kylens dörr, sedan är det klart!

2 Mar 2021