Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Ta en öl eller flyttstäda - vad väljer du?

Jag vet i alla fall vad jag skulle valt... Ett par diskhandskar och näsan nere i ett avlopp som behöver rengöras, eller en djupdykning i en ugn som är helt svart är inget för mig. Jag sätter hellre läpparna mot glaskanten och känner doften av öl samtidigt som skummet smeker min mun som en öm kyss! Men... ibland behöver man ju flyttstäda och även om det inte är så kul så är det ett nödvändigt ont. Jag tänkte ge dig lite tips om hur du gör för att flyttstäda enkelt. Tips som funkar både för dig som ska fixa flyttstädning i Falkenberg, Stockholm eller Borås.. eller andra delar av landet. 

Ett rum i taget

Detta är ett tips jag lärde mig av en städfirma i Lund som utför flyttstädningar åt andra. Många försöker städa i flera rum samtidigt men det går betydligt snabbare om man gör klart ett rum i taget. Sedan stänger man till de rum man är klar med. Börja längst in i lägenheten eller huset och jobba dig mot dörren. 

Uppifrån och ner

Även i själva rummen ska man vara metodisk. Smuts har en tendens att ramla nedåt (även jag ramlar nedåt om jag trillar av en stege) och därför är det smart att städa uppifrån. Städar du golvet före taket så får du ju städa om golvet en gång till. Så börja med tak och över dörrar, innan du kollar av väggar efter spik och sånt. Sist tar du golvet innan du byter rum. Och du, glöm inte att putsa fönster och kolla BAKOM lådorna i köket. 

30 Dec 2019