Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Ta med en inverter då du campar

Gillar du att campa på annorlunda ställen, istället för att ställa upp dig på en campingplats där alla andra är? Att campa ute, där det inte finns el, det kan vara lite jobbigt. Ett sätt att lösa det på, det är att ha med dig en inverter. Inverters kan du köpa hos Inverterbutiken till exempel. Nu gäller detta om du har en husbil eller en husvagn med bil. Att dra med en inverter då du tältar är inte större idé, om du inte släpar med dig ett bilbatteri också, men det kan ju bli jobbbigt!

Smart använda en inverter

Med med en inverter har du alltid med dig ström var du än väljer att åka. Denna enhet kallas även för växelriktare, omvandlare, converter och omformare. Ni vet det där med kärt barn har många namn. Men oavsett vad den kallas så fungerar den på samma sätt. Denna enhet an förvandla ett batteris likström till att bli växelström.  Det innebär att den helt enkelt gör om bilbatteriets el till att vara samma sorts el som du får när du använder ett vägguttag!

Det innebär att du kan ta bilens batteri, koppla på en sådan här och sedan använda den för att ladda upp mobilen, eller för att få igång din tv eller för att koka kaffe. Det är guld värt att alltid kunna ha med dig el när du väljer att campa på platser där det inte finns att få tag på annat sätt.

14 Oct 2022