Beer-Naise.se

Jag skriver, därför finns jag

Vad ska städas när man flyttar?

Det korta svaret på frågan vad det är som ska städas när man flyttar, det är ALLT. Grejen med en flyttstädning är just att återeställa bostaden i gott skick. Om du vill göra det enkelt för dig, så kan du anlita en städfirma att göra flyttstädningen åt dig. Läs mer här om det. Om du ändå planerar att göra städningen på egen hand, se då till att skaffa dig en bra checklista. Det går ofta att få av sin hyresvärd samt att det finns egentligen hur många som helst att ladda ner från nätet. På denna lista står det exakt vad du bör göra i alla rum.

Städa ett rum i taget

Om du vill förenkla det hela, städa klart ett rum helt och hållet, med alla moment och stäng sedan dörren. De rum som tar mest tid att städa är köket och badrummet. Det eftersom att där finns det saker att göra rent som inte finns i de andra rummen. 

Se till att inte missa att städa balkong eller uteplats samt rensa ut och städa ditt förråd om du har ett sådant.

Anlita städfirma

En flytt är rätt jobbig och att då även ha flyttstädningen kvar när den är över, kan kännas jobbigt. Det kan vara värt att betala en städfirma att göra det åt dig. Du får ju dessutom använda dig av RUT avdraget, så det blir inte allt för dyrt att göra på det viset.

20 Sep 2021